Manolo García mostra la seva pintura «inconformista pop» a Sant Feliu de Guíxols // Manolo García muestra su pintura «inconformista pop» en Sant Feliu de Guíxols

El cantant, que aquest cap de setmana enceta el Festival de la Porta Ferrada amb un doble concert, va inaugurar ahir una exposició al Monestir que es podrà veure fins al 3 d’agost · La mostra consta de 63 dibuixos i pintures i una desena d’escultures de fusta i ferro

«Per mi, l’art és una manera de viure una mica cada dia»Manolo García és conegut, sobretot, per la seva faceta com a cantant, i de fet serà l’encarregat d’inaugurar aquest cap de setmana el Festival de la Porta Ferrada amb un doble concert. Però a més de música, per les venes de García també hi corre la pintura, una disciplina que va estudiar de jove i que no ha abandonat al llarg dels anys.

I aquest estiu, l’exposa en un espai de luxe: fins el 3 d’agost, les seves pintures, dibuixos i escultures es poden veure al Monestir de Sant Feliu de Guíxols amb el títol Poetes desafectes, excèntrics remers, en el marc del festival.

L’exposició consta de 63 dibuixos i pintures (olis i acrílics) i una desena d’escultures de fusta i ferro. Es tracta majoritàriament d’obres recents, fetes els últims tres anys, algunes de les quals -els dibuixos- elaborades durant la seva darrera gira, que tenia 33 concerts i de la qual en van sortir 35 dibuixos.

«Dibuixar m’ajuda a relaxar-me abans d’un concert», explica García. I és que, per a ell, la millor fórmula per evadir-se dels nervis previs a pujar a un escenari és posar-se música -en el seu reproductor no falten ni Adrià Puntí ni Ivette Nadal, entre molts altres- i començar a dibuixar. Tot i això, García no es considera un pintor amateur: «Fins fa cinc anys deia que era un pintor aficionat, però porto tota la vida pintant, tinc ofici i tècnica. Per tant, puc dir que sóc pintor», afirma.

De ben jove, García va començar a estudiar Arts Aplicades a la Llotja de Barcelona, tot i que ho va deixar quan se’n va anar a la mili. I malgrat que li agradaven tant la pintura com la música, en arribar el moment d’escollir, es va decantar per aquesta última perquè en l’àmbit musical «semblava que hi havia més ambient i podria conèixer més noies», recorda entre rialles.

Connectar amb la natura

Com a pintor, Manolo García es defineix com a «eclèctic» i ha batejat el seu estil com «inconformista pop» amb un punt de «surrealista retardat». En les seves pintures, el cantant s’evadeix de la vida moderna i tecnològica per tornar a connectar amb la natura. «Tant la pintura com la mú0ssica em permeten connectar amb el meu jo interior i reflectir les meves inquietuds», assenyala. I és que, al seu parer, «el segle XIX, malgrat totes les mancaces que hi havia, era més pur, i segur que el contacte amb la natura era molt millor que beure una ampolla d’una aigua que potser porta quatre mesos embotellada».

García va fer la seva primera exposició individual a Menorca l’any 1992. Des de llavors, ha participat en una vintenta de mostres a diferents punts de l’Estat, tant exposicions individuals com col·lectives. També ha publicat tres llibres sobre els seus dibuixos i pintures.

Fuente: Laura Fanals – Foto Enols Resclosa – Diari Girona – ENLACE

EN CASTELLANO:

El cantante, que este fin de semana comienza el Festival de la Porta Ferrada con un doble concierto, inauguró ayer una exposición en el Monasterio que se podrá ver hasta el 3 de agosto · La muestra consta de 63 dibujos y pinturas y una decena de esculturas de madera y hierro

«Para mí, el arte es una manera de vivir un poco cada día» . Manolo García es conocido, sobre todo, por su faceta como cantante, y de hecho será el encargado de inaugurar este fin de semana el Festival de la Porta Ferrada con un doble concierto. Pero además de música, por las venas de García también corre la pintura, una disciplina que estudió de joven y que no ha abandonado a lo largo de los años.

Y este verano, lo expone en un espacio de lujo: hasta el 3 de agosto , sus pinturas, dibujos y esculturas se pueden ver en el Monasterio de Sant Feliu de Guíxols con el título Poetas desafectos, excéntricos remeros , en el marco del festival.

La exposición consta de 63 dibujos y pinturas (óleos y acrílicos) y una decena de esculturas de madera y hierro. Se trata mayoritariamente de obras recientes, realizadas en los últimos tres años, algunas de las cuales -los dibujos- elaboradas durante su última gira, que tenía 33 conciertos y de la que salieron 35 dibujos.

«Dibujar me ayuda a relajarme antes un concierto», explica García. Y es que, para él, la mejor fórmula para evadirse de los nervios previos a subir a un escenario es ponerse música -en su reproductor no faltan ni Adrià Puntí ni Ivette Nadal, entre muchos otros- y empezar a dibujar . Sin embargo, García no se considera un pintor amateur : «Hasta hace cinco años decía que era un pintor aficionado, pero llevo toda la vida pintando, tengo oficio y técnica. Por lo tanto, puedo decir que soy pintor », afirma.

De joven, García comenzó a estudiar Artes Aplicadas a la Lonja de Barcelona, aunque lo dejó cuando se fue a la mili. Y a pesar de que le gustaban tanto la pintura como la música, al llegar el momento de escoger, se decantó por esta última para que en el ámbito musical «parecía que había más ambiente y podría conocer más chicas», recuerda entre risas.

Conectar con la naturaleza

Como pintor, Manolo García se define como «ecléctico» y ha bautizado su estilo como «inconformista pop» con un punto de «surrealista retrasado». En sus pinturas, el cantante se evade de la vida moderna y tecnológica para volver a conectar con la naturaleza. «Tanto la pintura como la mú0ssica me permiten conectar con mi yo interior y reflejar mis inquietudes», señala. Y es que, a su juicio, «el siglo XIX, a pesar de todas las mancaces que había, era más puro, y seguro que el contacto con la naturaleza era mucho mejor que beber una botella de un agua que quizá lleva cuatro meses embotellada ».

García hizo su primera exposición individual en Menorca en 1992 . Desde entonces, ha participado en una vintenta de muestras en diferentes puntos del Estado, tanto exposiciones individuales como colectivas. También ha publicado tres libros sobre sus dibujos y pinturas.