MG: Manolo García, Els Amics de les Arts, Concha Velasco i Grease, protagonistes de l’ETC Festival d’Estiu de Tarragona

Manolo García compartirà protagonisme amb el grup català Els Amics de les Arts, el guitarrista Pat Metheny, l’actriu Concha Velasco i el musical Grease en les nits d’estiu tarragonines, en el marc de l’ETC Festival d’Estiu, que tindrà lloc els mesos de juliol i agost. L’òpera collage ‘L’home del paraigua’, inspirada en la vida i obra de Vicenç Ferrer, serà l’encarregada d’inaugurar aquesta «ambiciosa» edició. Completen el cartell les actuacions de Serrat i Sabina o l’espectacle ‘Forever Young’, del Tricicle. També s’hi podran veure les propostes de la Banda Simfònica Unió Musical de Tarragona, el Ballet Rus de Sant Petersburg o un concert dels Buena Vista Social Club, acompanyats d’Omara Portuondo.

El 13 de juliol serà el torn de Manolo García que arribarà a Tarragona per presentar ‘Los Días Intactos’. El cantant del Poblenou ha volgut actuar una vegada més a la ciutat, atret pel marc incomparable del Camp de Mart.


Manolo García compartirá protagonismo con el grupo catalán Els Amics de les Arts, el guitarrista Pat Metheny, la actriz Concha Velasco y el musical Grease en las noches de verano tarraconenses, en el marco del ETC Festival de Verano, que tendrá lugar los meses de julio y agosto. La ópera collage ‘El hombre del paraguas’, inspirada en la vida y obra de Vicente Ferrer, será la encargada de inaugurar esta «ambiciosa» edición. Completan el cartel las actuaciones de Serrat y Sabina o el espectáculo ‘Forever Young’, del Tricicle. También se podrán ver las propuestas de la Banda Sinfónica Unión Musical de Tarragona, el Ballet Ruso de San Petersburgo o un concierto de los Buena Vista Social Club, acompañados de Omara Portuondo.

El 13 de julio será el turno de Manolo García que llegará a Tarragona para presentar ‘Los Días Intactos’. El cantante del Poblenou ha querido actuar una vez más a la ciudad, atraído por el marco incomparable del Campo de Marte.

A la venta el próximo viernes 11/5/12 en Ticketmaster. Si eres usuario de TicketMaster o Socio TR3S, YA A LA VENTA!!

El Teatre Auditori del Camp de Mart acollirà els mesos de juliol i agost una nova edició de l’ETC Festival d’Estiu de Tarragona, amb un ampli cartell de propostes musicals i teatrals de renom nacional i internacional. Així ho ha destacat aquest dimecres la tinent d’alcalde de Cultura, Carme Crespo, qui ha apuntat que la col·laboració privada i els patrocinis faran que el festival pràcticament «no conegui la crisi».

L’ETC donarà el tret de sortida el 8 de juliol amb l’espectacle inaugural, que enguany recau en l’òpera collage de Joan Martínez Colás, ‘L’home del paraigua’. Una proposta que va ser presentada al Gran Teatre del Liceu de Barcelona i que s’inspira en la vida i l’obra del desaparegut cooperant català Vicenç Ferrer. El coordinador d’Arts Escèniques de l’Ajuntament, Jordi Giramé, ha explicat que es tracta d’un espectacle musical en el qual hi prendran part uns 500 intèrprets d’entitats culturals, artístiques i cíviques del territori.

El 13 de juliol serà el torn de Manolo García que arribarà a Tarragona per presentar ‘Los Días Intactos’. El cantant del Poblenou ha volgut actuar una vegada més a la ciutat, atret pel marc incomparable del Camp de Mart. Uns dies després, el 19 de juliol, pujarà als escenaris una de les figures més destacades del jazz contemporani. El guitarrista Pat Metheny presentarà en exclusiva a Catalunya la Unity Band, el seu nou quartet amb Chris Potter al saxo, Ben Williams al baix i Antonio Sánchez a la bateria.

El festival també aposta un any més per les propostes locals, en aquesta ocasió de la mà de la Banda Simfònica Unió Musical de Tarragona, amb ‘Quadres i viatges’. Un interessant programa que, a través de la música, transportarà l’espectador a diferents indrets de l’Amèrica Llatina i al museu d’Amsterdam, on podran gaudir dels quadres dels principals pintors holandesos del segle XVII.

Una de les principals apostes comercials d’aquesta edició serà el musical Grease, que arribarà a la capital tarragonina després de triomfar arreu de l’Estat espanyol. Se n’han programat tres funcions pels dies 26, 27 i 28 de juliol. Sota la direcció i la coreografia de Coco Comin i la producció musical de Manu Guix, el Camp de Mart vibrarà amb els sons del primer rock and roll de la mà d’un elenc jove d’artistes com ara la cantant Edurne.

El festival també oferirà propostes d’artistes consagrades del panorama espanyol. Així, el 3 d’agost arribarà a Tarragona Concha Velasco que, sota la direcció artística i dramatúrgica de Josep Maria Pou farà, amb ‘Yo lo que quiero es bailar’, un recorregut per la seva dilatada trajectòria professional. Una veritable autobiografia en clau teatral, que presenta a l’artista en estat pur.

Després de l’exitosa actuació del grup Manel, l’edició passada, el 4 d’agost serà el torn dels Amics de les Arts. L’explosió del nou folk català va fer dels Amics de les Arts una de les bandes amb més projecció d’aquesta fornada de joves creadors amb predilecció pel costumisme poètic i la mixtura de sons acústics i elèctrics. ‘Bed and Breakfast’ (2010), el seu anterior treball, va obtenir un èxit rotund i ara tornen amb ‘Espècies per Catalogar’ (2012).

El festival també homenatjarà els ritmes cubans amb l’actuació, el 8 d’agost, dels Buenavista Social Club, acompanyats en aquesta ocasió d’Omara Portuondo, integrant original de la formació, amb un espectacle que es presenta per primer cop a Tarragona.

Ja en el marc de les festes de Sant Magí, a la Tàrraco Arena Plaça, com ja s’havia anunciat, coincidiran Serrat i Sabina per presentar ‘Dos Pájaros Contraatacan’, una nova aventura que trena dos dels millors repertoris de la música espanyola. La cita està fixada pel 14 d’agost i és la única que no se celebrarà al Camp de Mart.

El Ballet Rus de Sant Petersburg també aterrarà a Tarragona el 15 d’agost amb ‘La Bella Dorment’, sota la direcció artística d’Alexander Bruskin, fill del condecorat ballarí Boris Bruskin. El seu estil únic de gran elegància, exquisidesa i profunditat permetran experimentar la puresa d’aquest art tan espectacular.

I finalment, el 17 d’agost, el Tricicle clouran aquesta edició de l’ETC amb ‘Forever Young’, un musical de comèdia. Set joves actors s’interpreten a sí mateixos o al que seran dintre de 40 anys, produint escenes carregades d’humor i tendresa amb molts punts per reflexionar sobre l’envelliment.

Les entrades pels diferents espectacles es podran adquirir pels canals telemàtics a partir d’aquest divendres 11 de maig.

CASTELLANO:

Manolo García compartirá protagonismo con el grupo catalán Els Amics de les Arts, el guitarrista Pat Metheny, la actriz Concha Velasco y el musical Grease en las noches de verano tarraconenses, en el marco del ETC Festival de Verano, que tendrá lugar los meses de julio y agosto. La ópera collage ‘El hombre del paraguas’, inspirada en la vida y obra de Vicente Ferrer, será la encargada de inaugurar esta «ambiciosa» edición. Completan el cartel las actuaciones de Serrat y Sabina o el espectáculo ‘Forever Young’, del Tricicle. También se podrán ver las propuestas de la Banda Sinfónica Unión Musical de Tarragona, el Ballet Ruso de San Petersburgo o un concierto de los Buena Vista Social Club, acompañados de Omara Portuondo.

El Teatro Auditorio del Campo de Marte acogerá los meses de julio y agosto una nueva edición del ETC Festival de Verano de Tarragona, con un amplio cartel de propuestas musicales y teatrales de renombre nacional e internacional. Así lo ha destacado este miércoles la teniente de alcalde de Cultura, Carme Crespo, quien apuntó que la colaboración privada y los patrocinios harán que el festival prácticamente «no conozca la crisis».

El ETC dará el pistoletazo de salida el 8 de julio con el espectáculo inaugural, que este año recae en la ópera collage de Joan Martínez Colás, ‘El hombre del paraguas’. Una propuesta que fue presentada en el Gran Teatro del Liceo de Barcelona y que se inspira en la vida y la obra del desaparecido cooperante catalán Vicente Ferrer. El coordinador de Artes Escénicas del Ayuntamiento, Jordi Giramé, explicó que se trata de un espectáculo musical en el que tomarán parte unos 500 intérpretes de entidades culturales, artísticas y cívicas del territorio.

El 13 de julio será el turno de Manolo García que llegará a Tarragona para presentar ‘Los Días Intactos’. El cantante del Poblenou ha querido actuar una vez más a la ciudad, atraído por el marco incomparable del Campo de Marte. Unos días después, el 19 de julio, subirá a los escenarios una de las figuras más destacadas del jazz contemporáneo. El guitarrista Pat Metheny presentará en exclusiva en Cataluña la Unity Band, su nuevo cuarteto con Chris Potter al saxo, Ben Williams al bajo y Antonio Sánchez en la batería.
El festival también apuesta un año más por las propuestas locales, en esta ocasión de la mano de la Banda Sinfónica Unión Musical de Tarragona, con ‘Cuadros y viajes’. Un interesante programa que, a través de la música, transportará al espectador a diferentes lugares de América Latina y el museo de Amsterdam, donde podrán disfrutar de los cuadros de los principales pintores holandeses del siglo XVII.

Una de las principales apuestas comerciales de esta edición será el musical Grease, que llegará a la capital tarraconense después de triunfar en todo el Estado español. Se han programado tres funciones los días 26, 27 y 28 de julio. Bajo la dirección y la coreografía de Coco Comin y la producción musical de Manu Guix, el Campo de Marte vibrará con los sonidos del primer rock and roll de la mano de un elenco joven de artistas como la cantante Edurne.

El festival también ofrecerá propuestas de artistas consagradas del panorama español. Así, el 3 de agosto llegará a Tarragona Concha Velasco que, bajo la dirección artística y dramatúrgica de José María Pou hará, con ‘Yo lo que quiero se bailar’, un recorrido por su dilatada trayectoria profesional. Una verdadera autobiografía en clave teatral, que presenta al artista en estado puro.

Después de la exitosa actuación del grupo Manel, la edición pasada, el 4 de agosto será el turno de los Amigos de las Artes. La explosión del nuevo folk catalán hizo de los Amigos de las Artes una de las bandas con más proyección de esta hornada de jóvenes creadores con predilección por el costumbrismo poético y la mixtura de sonidos acústicos y eléctricos. ‘Bed and Breakfast’ (2010), su anterior trabajo, obtuvo un éxito rotundo y ahora vuelven con ‘Especies por Catalogar’ (2012).

El festival también homenajeará a los ritmos cubanos con la actuación, el 8 de agosto, los Buenavista Social Club, acompañados en esta ocasión de Omara Portuondo, integrante original de la formación, con un espectáculo que se presenta por primera vez en Tarragona.

Ya en el marco de las fiestas de Sant Magí, en la Tarraco Arena Plaza, como ya se había anunciado, coincidirán Serrat y Sabina para presentar ‘Dos Pájaros Contraatacan’, una nueva aventura que trenza dos de los mejores repertorios de la música española. La cita está fijada para el 14 de agosto y es la única que no se celebrará en el Campo de Marte.

El Ballet Ruso de San Petersburgo también aterrizará en Tarragona el 15 de agosto con ‘La Bella Durmiente’, bajo la dirección artística de Alexander Bruskin, hijo del condecorado bailarín Boris Bruskin. Su estilo único de gran elegancia, exquisitez y profundidad permitirán experimentar la pureza de este arte tan espectacular.

Y finalmente, el 17 de agosto, el Tricicle cerrarán esta edición del ETC con ‘Forever Young’, un musical de comedia. Siete jóvenes actores interpretan a sí mismos oa lo que serán dentro de 40 años, produciendo escenas cargadas de humor y ternura con muchos puntos para reflexionar sobre el envejecimiento.

Las entradas para los diferentes espectáculos se podrán adquirir por los canales telemáticos a partir de este viernes 11 de mayo.

Fuente: Reus Directe – ENLACE