MG: De bona i indignada salut – De buena e indignada salud

Tres mesos després d’iniciar la gira a Almeria i de la prèvia a Sant Cugat, Manolo García ha aterrat a Barcelona com en els bons temps d’El Último de la Fila: amb tot el paper venut per a cinc Coliseums i un Palau de la Música, però amb un punt de clandestinitat en una ciutat plena de gent amb ulleres de pasta que el reivindica –com ho fa Santi Balmes de Love of Lesbian– però que el veu d’una altra generació. La primera nit del Coliseum, García no es va moure del set list de 29 temes de l’actual gira, amb picades d’ullet als èxits passats (“Les cançons antigues no porten enyor sinó records bons”,va dir), experiments a Zapatero, Somos levedad i, sobretot, en una arriscada barreja entre Malva i A veces se enciende. Però, com sempre, va estar brillant fent mítings: “Barcelona és bonica quan diu no als peatges i quan veu estrany tenir franctiradors als terrats per protegir els banquers”. Encara va tenir temps per sumar el professor Jordi Estapé a l’estratègia garciera: elsbeneficis dels bolos aniran a la lluita contra el càncer de la Fundació Fefoc.

Tres meses después de iniciar la gira en Almería y de la previa en Sant Cugat,Manolo García ha aterrizado en Barcelona como en los buenos tiempos de El Último de la Fila: con todo el papel vendido para cinco Coliseum y un Palacio dela Música, pero con un punto de clandestinidad en una ciudad llena de gente congafas de pasta que lo reivindica-como lo hace Santi Balmes de Love of Lesbian-pero que lo ve de otra generación. La primera noche del Coliseum, García no se movió del set list de 29 temas de la actual gira, con guiños a loséxitos pasados ​​(«Las canciones antiguas no llevan añoranza sino recuerdosbuenos», dijo), experimentos en Zapatero, Somos levedad y, sobre todo, en una arriesgada mezcla entre Malva y A veces se enciende. Pero, como siempre, estuvo brillante haciendo mítines: «Barcelona es bonita cuando dice no a lospeajes y cuando ve raro tener francotiradores en las azoteas para proteger a losbanqueros». Aún tuvo tiempo para sumar el profesor Jordi Estapé a la estrategiagarciera: los beneficios de los bolos irán a la lucha contra el cáncer de la Fundación FEFOC.

“Aquests coloms estan fets al Sudan o a Egipte en el darrer viatge. M’interessen perquè jo també tinc dos colomers a Mallorca i m’hi fixo molt” – «Estos palomas están hechos en Sudán o en Egipto en el último viaje. Me interesan porque yo también tengo dos palomares en Mallorca y me fijo mucho »

Fuente: Diari Ara