Manolo García: “Per mi l’èxit és menjar calent cada dia” (en Català)

El músic publica nou disc i un llibre de poemes que també inclou quadres i dibuixos seus

Manolo García: “Per mi l’èxit és menjar calent cada dia” El músic publica nou disc i un llibre de poemes que també inclou quadres i dibuixos seus.

Manolo García és història viva de la música estatal. El cantant i compositor està de doble estrena: d’una banda un doble CD i DVD en directe, ‘Acústico, acústico, acústico’. De l’altra, el llibre, ‘El fin del principio’, un poemari que inclou també dibuixos i pintures del músic barceloní. Hem parlat amb ell sobre les seves diverses facetes com a artista.

Pintor i poeta

Manolo García és un dels grans noms de la música estatal, però en paral·lel a aquesta passió, des de ben jove n’ha desenvolupat una altra de menys coneguda: la pintura. De fet, va estudiar disseny a la Llotja però mai no ha estudiat música. Fins i tot va treballar com a dissenyador gràfic, i des de llavors, sempre pinta i dibuixa.

“Aquest món a mi em va agafar, ho portes a la pell, és una necessitat vital, el dia que no pinto ho trobo a faltar. És una manera d’estar al món, un món molt tecnològic, amb moltes obligacions i cotilles… l’art és llibertat.”

Músic, pintor i també poeta… publica ara ‘El fin del principio’, el seu nou poemari, que inclou també alguns dels seus dibuixos i pintures.

“Quan començo a pintar o a fer cançons penso: “Què bé que s’està aquí”. Si estic enfadat, per exemple, aquí al Poblenou, ara s’ha de pagar per aparcar de 14 a 16 h. Ostres, que som un barri obrer, treballador, que deixin d’escanyar-nos! Llavors quan arribo a casa, faig un quadre, un poema… Contra aquest món injust: art, cultura, llibres, reflexió, sortir al carrer pacíficament quan faci falta.”

Considerat un dels millors lletristes del panorama musical, Manolo García és un enamorat de la paraula, que també forma part del seu univers creatiu.

“Quan algun nano o nana jovenet em demana el secret per fer bones cançons li dic que llegeixi. Si llegeix podrà fer bones cançons. Si no llegeix, ho tindrà més difícil.”

Músic

El barceloní, que va crear amb Quimi Portet el mític grup El Últim de la Fila, també acaba de publicar nou disc: ‘Acústico, acústico, acústico’, que tanca una trilogia d’àlbums gravats en directe. Es tracta de la seva primera gira acústica, amb la qual ha recorregut Espanya durant el 2019, que ha destacat per tenir un so impecable i que s’ha enregistrat també en vídeo.

“És el primer cop que faig concerts en acústic, té una altra sonoritat i m’ha permès, per exemple, escoltar-me quan canto. Quan vas amb equip elèctric i banda de rock, t’esgargamelles, de vegades et tapen. En acústic has de cantar bé, perquè si no, es nota perfectament. L’acústic és màgic i intens.”

Manolo García és un dels músics més reputats del panorama estatal, però mai no ha desenganxat els peus de terra i destaca per ser una persona molt humil i humana.

“Per mi l’èxit i és menjar calent cada dia. Quan veus com està la cosa per molta gent… aquí a la porta mateix hi ha un senyor, pobret, que dorm al carrer, gent que ve de fora, gent que no té feina… Aviam, l’èxit no és tenir una mansió a Miami Beach, a mi no m’enganyen. L’èxit és ser bona persona, estar tranquil i menjar calent.”

En aquesta gira, el músic ha fet uns 55 concerts per tota la geografia espanyola i diu que no es cansarà mai de girar i fer bolos.

“No em cansaré mai. Perquè això és pura vida. Per mi, per als músics, per la gent que s’acosta a veure un concert, encara que sigui dimarts i plogui. Les guitarres, les veus humanes, les lletres… això és màgia.”

Fuente: BETEVÉ – ÀRTIC – Rosana Martinez – ENLACE

CASTELLÀ

Manolo García: «Para mí el éxito es comida caliente todos los días»

El músico publica nuevo disco y un libro de poemas que también incluye cuadros y dibujos suyos

Manolo García es historia viva de la música estatal. El cantante y compositor está de doble estreno: por un lado un doble CD y DVD en directo, ‘Acústico, acústico, acústico’ . Por otro, el libro, ‘El fin del principio’ , un poemario que incluye también dibujos y pinturas del músico barcelonés. Hemos hablado con él sobre sus diversas facetas como artista.

Pintor y poeta

Manolo García es uno de los grandes nombres de la música estatal, pero en paralelo a esta pasión, desde joven ha desarrollado otra menos conocida: la pintura. De hecho, estudió diseño en el Palco pero nunca ha estudiado música. Incluso trabajó como diseñador gráfico, y desde entonces, siempre pinta y dibuja.

«Este mundo a mí me cogió, lo llevas en la piel, es una necesidad vital, el día que no pinto lo echo de menos. Es una manera de estar en el mundo, un mundo muy tecnológico, con muchas obligaciones y corsés … el arte es libertad. «

Músico, pintor y también poeta … publica ahora ‘El fin del principio’ , su nuevo poemario, que incluye también algunos de sus dibujos y pinturas.

«Cuando empiezo a pintar oa hacer canciones pienso:» Qué bien se está aquí «. Si estoy enfadado, por ejemplo, aquí en el Poblenou, ahora hay que pagar para aparcar de 14 a 16 h. Ostras, que somos un barrio obrero, trabajador, que dejen de estrangular Contactenos Entonces cuando llego a casa, hago un cuadro, un poema … Contra este mundo injusto: arte, cultura, libros, reflexión, salir a la calle pacíficamente cuando haga falta. «

Considerado uno de los mejores letristas del panorama musical, Manolo García es un enamorado de la palabra, que también forma parte de su universo creativo.

«Cuando algún nano o enana jovencito me pide el secreto para hacer buenas canciones le digo que lea. Si lee podrá hacer buenas canciones. Si no lee, lo tendrá más difícil. «

músico

El barcelonés, que creó con Quimi Portet el mítico grupo El Último de la Fila , también acaba de publicar nuevo disco: ‘Acústico, acústico, acústico’ , que cierra una trilogía de álbumes grabados en directo. Se trata de su primera gira acústica, con la que ha recorrido España durante el 2019, que ha destacado por tener un sonido impecable y que se ha registrado también en vídeo.

«Es la primera vez que hago conciertos en acústico, tiene otra sonoridad y me ha permitido, por ejemplo, escucharme cuando canto. Cuando vas con equipo eléctrico y banda de rock, t’esgargamelles, a veces te tapan. En acústico debes cantar bien, porque si no, se nota perfectamente. El acústico es mágico e intenso. «

Manolo García es uno de los músicos más reputados del panorama estatal, pero nunca ha despegado los pies del suelo y destaca por ser una persona muy humilde y humana.

«Para mí el éxito y es comida caliente todos los días. Cuando ves cómo está la cosa para mucha gente … aquí en la misma puerta hay un señor, pobre, que duerme en la calle, gente que viene de fuera, gente que no tiene trabajo … A ver, el éxito no es tener una mansión en Miami Beach, a mí no me engañan. El éxito es ser buena persona, estar tranquilo y comida caliente. «

En esta gira, el músico ha hecho unos 55 conciertos por toda la geografía española y dice que no se cansará nunca de girar y hacer bolos.

«No me cansaré. Para que esto es pura vida. Para mí, para los músicos, por la gente que se acerca a ver un concierto, aunque sea martes y llueva. Las guitarras, las voces humanas, las letras … esto es magia. «