Manolo García desborda energia a Cap Roig

El cantant barceloní va repassar durant tres hores els grans èxits de la seva trajectòria · Va compartir escenari amb Ivette Nadal i Caïm Riba, la seva germana Carme i el seu amic Toti Soler

Tres hores d’energia, música i felicitat. Això és el que va regalar diumenge a la nit Manolo García als espectadors del festival Jardins de Cap Roig, en un concert en què va presentar els temes del seu nou disc, Geometría del Rayo, combinats amb les cançons més emblemàtiques de la seva trajectòria en solitari.

García va començar la nit molt ben acompanyat amb Ivette Nadal i Caïm Riba. El cantant barceloní, declarat admirador de Nadal, va cantar amb ells No saps el mal que em fas, el tema amb el qual ja havia col·laborat en el disc de la cantautora. Càlid i proper com sempre, García va arrencar amb un dels seus temes nous, El frío de la noche, davant d’un públic que va demostrar un cop més que n’és incondicional.

Malgrat que el concert comencés amb el públic assegut – «també és una proposta maca, però jo he d’intentar calmar-me perquè soc com un poltre desbocat», va confessar l’artista-, els seguidors de l’exmembre d’El Último de la Fila no van deixar d’aplaudir cadascun dels temes que va anar desgranant, ja fossin de discos anteriors, com Por respirar o Junto a Ti , o del nou, com Humo de Abrojos. Gairebé sense temps per respirar entre cançó i cançó, García va reivindicar les ganes d’ «alegria i llibertat» i va considerar que els polítics haurien de parlar menys i cantar més. Però, sobretot, es va mostrar agraït per l’entrega del seu públic: «La festa sou vosaltres, perquè sou els que doneu sentit a la nostra tasca», va admetre.

García, que també va estar acompanyat per la seva germana Carme a l’escenari, va anar empalmant temes com Hombres Azules o Cítricos Amantes fins que, amb Giro Teatral i Alma de papel, va arribar el moment sens dubte més esperat del concert: quan l’artista va baixar al pati de butaques per barrejar-se entre un públic que no deixava de gravar-lo i intentar-lo saludar. Ell, pura amabilitat, va convertir la graderia en tota una festa, aconseguint que finalment el públic s’aixequés -ni que fos per una estona- de la cadira.

Després de comptar també amb la col·laboració del seu amic Toti Soler, va encarar la recta final del concert tot demanant al públic que tornés a asseure’s per anar repassant alguns dels seus grans èxits, com San Fernando, Nunca el Tiempo o Pájaros de Barro, que van conduir el públic a l’apoteosi.

Però quan semblava que, després de dues hores i mitja, el concert ja havia arribat al seu final, García va demostrar que encara tenia energia per a més i va obsequiar els seus seguidors amb una versió sui generis de La Bamba i, finalment, un dels grans èxits d’El Último de la Fila: Insurrección, que va posar la cirereta del pastís d’una nit rodona.

Fuente: Laura Fanals – Diari de Girona – Foto José Irún – ENLACE

CASTELLANO:

Manolo García desborda energía en Cap Roig

El cantante barcelonés repasó durante tres horas los grandes éxitos de su trayectoria · Compartió escenario con Ivette Nadal y Caín Riba, su hermana Carmen y su amigo Toti Soler

Tres horas de energía, música y felicidad. Esto es lo que regaló domingo por la noche Manolo García a los espectadores del festival Jardins de Cap Roig, en un concierto en el que presentó los temas de su nuevo disco, Geometría del Rayo, combinados con las canciones más emblemáticas de su trayectoria en solitario.

García comenzó la noche muy bien acompañado con Ivette Nadal y Caín Riba. El cantante barcelonés, declarado admirador de Navidad, cantó con ellos No sabes el mal que me haces, el tema con el que ya había colaborado en el disco de la cantautora. Cálido y cercano como siempre, García arrancó con uno de sus temas nuevos, El frío de la noche, ante un público que demostró una vez más que es incondicional.

A pesar de que el concierto comenzara con el público sentado – «también es una propuesta bonita, pero yo tengo que intentar calmarme porque soy como un potro desbocado», confesó el artista-, los seguidores del ex miembro de El último de la Fila no dejaron de aplaudir cada uno de los temas que fue desgranando, ya fueran de discos anteriores, como Por respirar o Junto a Ti, o del nuevo, como Humo de Abrojos. Casi sin tiempo para respirar entre canción y canción, García reivindicó las ganas de «alegría y libertad» y consideró que los políticos deberían hablar menos y cantar más. Pero, sobre todo, se mostró agradecido por la entrega de su público: «La fiesta es usted, porque sois los que dais sentido a nuestra labor», admitió.

García, que también estuvo acompañado por su hermana Carmen en el escenario, fue empalmando temas como Hombres Azules o Cítricos Amantes hasta que, con Giro Teatral y Alma de papel, llegó el momento sin duda más esperado del concierto: cuando el artista bajó al patio de butacas para mezclarse entre un público que no dejaba de grabar e intentar saludar. Él, pura amabilidad, convirtió la grada en toda una fiesta, consiguiendo que finalmente el público se levantara -ni que fuera por una rato- de la silla.

Después de contar también con la colaboración de su amigo Toti Soler, encaró la recta final del concierto pidiendo al público que volviera a sentarse para ir repasando algunos de sus grandes éxitos, como San Fernando, Nunca el Tiempo o Pájaros de Barro , que condujeron al público a la apoteosis.

Pero cuando parecía que, después de dos horas y media, el concierto ya había llegado a su final, García demostró que aún tenía energía para más y obsequió a sus seguidores con una versión sui generis de La Bamba y, finalmente, un los grandes éxitos de El Último de la Fila: Insurrección, que puso la guinda del pastel de una noche redonda.