Quimi Portet: Peix al cove (Enderock18)

AQUEST DISSABTE 16 D’ABRIL EL VIGATÀ ESTRENA ‘ÓS BIPOLAR’ AL TEATRE MUNICIPAL DE GIRONA

La tríada de Quimi Portet

QP1
L’ós deixa d’hibernar i surt de la cova perquè sonin les noves cançons. L’encarregat de presentar-les és Quimi Portet, amb el seu nou disc publicat a principi de mes, ‘Ós bipolar’ (Música Global, 2016). Animal d’escenari i curós amb els directes, l’osonenc començarà una nova gira en format de trio aquest dissabte 16 d’abril al Teatre Municipal de Girona (21 h), en el marc del Festival Strenes.
TEXT: SANDRA TELLO. FOTOS: NOEMÍ ELIAS
Quimi Portet és un apassionat de tancar-se a l’estudi, i ara el repte és traslladar-ho als concerts: «Als discos hi ha una feina, capes i detalls de so. Quan t’enfrontes al directe has de buscar què té una cançó sense l’ornamentació, què és el que fa que sigui una cançó, les possibilitats emocionals… Una mica s’ha d’anar a l’arrel de la música popular del que en diuen rock o el que sigui», valora l’osonenc.

A les darreres gires defensava les cançons en quartet, però per presentar Ós bipolar (Música Global, 2016) al Festival Strenes de Girona aquest dissabte 16 d’abril ha decidit reduir-lo a trio, amb dues guitarres i la bateria: «Anar sense baix és un experiment. Toquem guitarres molt grosses que arriben molt als greus. Ho volia fer fa temps i n’estic encantat. Aquest format hi aporta un punt més artesà, i cadascun dels instruments és més decisiu a les cançons». La tríada estarà formada per Quimi Portet (veu i guitarra), el guitarrista Jordi Busquets i el bateria Ángel Celada (El Último de la Fila).

QP2

L’any que ve es compliran 30 anys de Persones estranyes (Gasa, 1987), el primer disc en solitari del vigatà. Però Portet no s’atreveix a obrir el calaix dels records: «A la nova gira no tocaré cançons d’aquest disc, no m’hi atreveixo, és una cosa tan arcaica…», explica. Això sí, a banda del gran protagonista, Ós bipolar, repassarà la seva discografia a partir d’Hoquei sobre pedres (Emi, 1993).

La fal·lera audiovisual
Quimi Portet és un músic d’ofici: «Només agafo la guitarra per treballar, no sóc el típic tiet que dóna la tabarra a les comunions. Només toco quan hi ha feina», assegura. Però al seu darrer videoclip (que podeu veure més amunt) apareix al menjador de casa amb la guitarra entre les mans. Aquest escenari casolà ja l’havíem vist en videoclips anteriors com «Oh my love» i «Rius de Babylon«.

QP3

Si us fixeu en el crèdits, el vigatà és dels pocs que tenen un ‘Departament de Propaganda i Manipulació de la Plebs (abjecta i adotzenada)’, però no us penseu que s’ho pren gaire seriosament: «Els videoclips són comèdia, els faig per obligació contractual amb violència física [riu]. Jo sóc músic i no havia pensat mai que hauria de fer pel·liculetes…».

 Fuente: ENDEROCK Número 18 – http://www.enderrock.cat/edr/numero118/noticia/942
En Castellano:
ESTE SÁBADO 16 DE ABRIL EL VIC ESTRENO OSO BIPOLAR ‘EN EL TEATRO MUNICIPAL DE GIRONA

La tríada de Quimi Portet

El oso deja de hibernar y sale de la cueva para que suenen las nuevas canciones. El encargado de presentarlas es Quimi Portet , con su nuevo disco publicado a principios de mes, Oso bipolar ‘(Música Global, 2016).Animal de escenario y cuidadoso con los directos, el de Osona comenzará una nueva gira en formato de trío este sábado 16 de abril en el Teatro Municipal de Girona (21 h), en el marco del Festival Strenes.
TEXTO: SANDRA TELLO. FOTOS: NOEMÍ ELIAS
Quimi Portet es un apasionado de encerrarse en el estudio, y ahora el reto es trasladar a los conciertos: «A los discos hay un trabajo, capas y detalles de sonido. Cuando te enfrentas al directo debes buscar que tiene una canción sin la ornamentación, qué es lo que hace que sea una canción, las posibilidades emocionales … algo hay que ir a la raíz de la música popular del que llaman rock o lo que sea «, valora el Osona.
En las últimas giras defendía las canciones en cuarteto, pero para presentar Oso bipolar (Música Global, 2016) en el Festival Strenes de Girona este sábado 16 de abril ha decidido reducirlo a trío, con dos guitarras y la batería: «Ir sin bajo es un experimento. Tocamos guitarras muy grandes que llegan mucho a los graves. Lo quería hacer hace tiempo y estoy encantado. Este formato aporta un punto más artesano, y cada uno de los instrumentos es más decisivo en las canciones «. La tríada estará formada por Quimi Portet (voz y guitarra), el guitarrista Jordi Busquets  y el batería Ángel Celada ( El Último de la Fila ).

El año que viene se cumplirán 30 años de  Personas extrañas (Gasa, 1987), el primer disco en solitario del Vic. Pero Portet no se atreve a abrir el cajón de los recuerdos: «En la nueva gira no tocaré canciones de este disco, no me atrevo, es algo tan arcaica …», explica. Eso sí, aparte del gran protagonista, Oso bipolar , repasará su discografía a partir de Hockey sobre piedras (Emi, 1993).

La obsesión audiovisual

Quimi Portet es un músico de oficio: «Sólo cojo la guitarra para trabajar, no soy el típico tío que da la tabarra a las comuniones. Sólo toco cuando hay trabajo», asegura. Pero en su último videoclip (que podéis ver más arriba) aparece en el comedor de casa con la guitarra entre las manos. Este escenario casero ya la habíamos visto en videoclips anteriores como » Oh my love » y » Ríos de Babylon «.Si os fijáis en el créditos, el Vic es de los pocos que tienen un ‘Departamento de Propaganda y Manipulación de la Plebs (abyecta y adocenada) ‘, pero no creáis que se lo toma muy en serio: «los videoclips son comedia, los hago por obligación contractual con violencia física [ríe]. Yo soy músico y no había pensado que debería hacer peliculitas … «.