Entrevista de Albert Om a Manolo García en RAC1 (en Català)

“Nunca es tarde para echarse a la calle” canta Manolo García al tema que obre el seu nou àlbum. Doncs això és el que ha fet Albert Om amb l’exlíder d’El Último de la Fila. Tots dos han pujat la Rambla de Barcelona, des del Liceu i fins a la font de Canaletes per parlar de música, de Barcelona i del que ha passat els últims mesos.

A la tardor, Manolo García va aixecar la veu per demanar respecteper Joan Manuel Serrat i per Lluís Llach. Han passat els mesos i García ha explicat com se sent ara.

«Respecte per tothom, tothom pot dir la seva. Pots tenir una opinió encara que sigui antagònica al que penses i ho has de respectar»

«El món seria molt pitjor sense un i sense l’altre, són gent que fa cultura, fa art i l’art és més important que mai»

«Ara estic de vacances de l’actualitat, per necessitat anímica i física. Fa mesos que ni llegeixo diaris ni miro la tele… Estava esgotat, les garrotades de l’1 d’octubre, quines imatges»

Albert Om i Manolo García davant d'unes plaques de souvenir de La Rambla.

Albert Om i Manolo García davant d’unes plaques de souvenir de La Rambla.

El cantant treu nou disc aquest 16 de març, ‘Geometria del rayo’, que presentarà en dos concerts a Girona el 6 i el 7 d’abril. Allà començarà una gira que acabarà el 20 d’octubre al Palau Sant Jordi de Barcelona. Manolo García ha parlat de les seves feines abans de dedicar-se a la música.

«Dibuixava Hello Kittys, he dissenyat joguines, he estat en agències de publicitat, carregava mobles d’oficina, treballava en un taller de pintura… he tingut 19 feines abans del meu ofici, la música»

Manolo García i Albert Om, al bell mig de la Rambla.
Manolo García i Albert Om, al bell mig de la Rambla.

Manolo García i Albert Om han conversat entre souvenirs de la Rambla.

«Recordo la Barcelona amb dues places de toros: les Arenes i la Monumental. De petit anava amb el meu pare a les Arenes on feien matinals de lluita lliure»

«Entres a un quiosc i és veritat que ara mateix no hi veig cap diari

«Sóc un famós de Tercera Regional. Com a famós lluo poc, però jo estic molt content de no ser-ho tant i ser més músic»

Albert Om i Manolo García parlant de souvenirs a la Rambla.

Albert Om i Manolo García parlant de souvenirs a la Rambla.

Escolteu la conversa sencera de Manolo García i Albert Om passejant per la Rambla de Barcelona, acompanyats de la música que ha marcat el cantant.

Manolo García i Albert Om entre la multitud a la Rambla, a l'alçada del Liceu.
Manolo García i Albert Om entre la multitud a la Rambla, a l’alçada del Liceu.

Fuente: RAC1 – Albert Om – ENLACE